Logisztika

Csúcsra pörgött a balatoni hajózás

Összességében már több, mint 1,4 millió utast szállítottak a kompok és személyhajók együttesen idén.

Bizakodók vagyunk a teljes hajózási szezon eddigi alakulása alapján, hiszen a társaság két kiemelt üzletága, a személyhajózás és a komp ágazat is jól teljesít. Összességében már több, mint 1,4 millió utast szállítottak a kompok és személyhajók együttesen idén

– mondta a BAHART vezérigazgatója, Kollár József.

A személyhajózás tekintetében az utasok száma az előzetes tervszámok tükrében szintén bizakodásra ad okot a lényegesen alacsonyabb forgalmú tavaszi – elsősorban a csapadékos májusi – időszak ellenére.

A települések közötti menetrendi járatokon összességében már több mint 370 ezer utas utazott az év során eddig.

Az utasok által kedvelt és alapvetően idegenforgalmi célókat szolgáló sétahajóinkat idén már közel 100 ezer utas vette igénybe, a bulihajó programokon több mint 13 ezer fő vett részt és a gyermekes családoknak szóló Mastercard varázshajón több mint 5 ezer utas szórakozott eddig – összegezte az aktuális forgalmi adatokat a társaság vezérigazgatója.

Fotó: BAHART

„A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajóival a legforgalmasabb napokon akár 20 ezer utast is szállít a Balaton egészét tekintve. A személyhajók átlagos napi utasszáma a nyári kiemelt időszakban elérheti a 10-13 ezer főt.

A legkedveltebb települési hajójáratok továbbra is a Siófok-Balatonfüred-Tihany háromszögben, illetve a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek.

Az idei augusztus még számos hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. A korábbi évek tapasztalatai alapján a BAHART idén tovább hosszabbította a hajózási főidényt, így egészen szeptember 1-ig biztosítja a sűrűbb menetrendi közlekedést, és a teljes programhajó kínálatot az érintett kikötőkben. Idén 10 kikötőből indulva, összesen 17 járat fedélzetéről élvezhetik az utasok a tó közepén a parti tűzijátékok színkavalkádját.

hajózás Balaton bahart
Kapcsolódó cikkek