Logisztika

Megalázó procedúrának vetette alá egy légitársaság a túlsúlyos nőket

A hongkongi székhelyű fapados légitársaság terhességi teszt elvégzésére kötelezte az általuk állapotosnak vélt nőket.

Nem mindennapi utazásnak lehetett részese egy huszonöt éves japán nő, aki a Hong Kong Express légitársaságot választotta – számol be a megdöbbentő esetről a CNN. A nő az Egyesült Államokhoz fennhatósága alá tartozó Mariana-szigetekre akart utazni, ám felszállás előtt a személyzet olyan kért tőle, ami szinte eddig elképzelhetetlennek tűnt:

a nőnek terhességi tesztet kellett végeznie,

s csak azután szállhatott fel a gépre, miután a gyors vizsgálat negatív jelzést mutatott – azaz nem hordott szíve alatt gyermeket a turista.

Rendkívül megalázó és bosszantó jelenet volt

– fakadt ki a terhességi teszt elvégzésére kötelezett a fiatal nő.

Fotó: Artur Widak/NurPhoto

A hongkongiak minden olyan nőt figyelnek a reptéren, aki az Egyesült Államokba utazik, és „alakja, valamint testmérete” hasonlít egy terhes nőére.

A légitársaság később elnézést kért az incidensért. Az ügy hátterében feltehetőleg az állhat, hogy a Mariana-szigetek az egyik legkedveltebb „szülési célpont”. A törvények szerint ugyanis aki az Egyesült Államokban, vagy az ország valamely fennhatósága alá tartozó területen ad életét gyermekének, abban az esetben az újszülött automatikusan megkapja az amerikai állampolgárságot.

Azt követően a szülőknek is könnyebb lesz állampolgárságért folyamodni.

turizmus USA Japán Mariana-szigetek Hongkong
Kapcsolódó cikkek