Logisztika

Megkezdődött a miskolci tehermentesítő út építésének első szakasza

Az új híd lakó-, parkoló- és szervizutak, valamint rendezővágányok felett biztosít majd zavartalan haladást.

A fejlesztés kiviteli tervei elkészültek, így a téli útüzemet követően a NIF Zrt. beruházásában tavasszal már látványos munkavégzéssel folytatódik a Martinkertváros felé vezető Y-híd és a kapcsolódó infrastruktúra kivitelezése, de jelentősebb forgalmirend-változásra csak a jövő év elejétől számíthatnak a közlekedők – áll a vállalat honlapján.

Az egész város közlekedésére kiható komplex beruházás keretében megépül a Martinkertváros felé vezető „Y” alakú híd, így az ott élők gyorsabban juthatnak el a belvárosba és egyszerűbbé válik a Tiszai pályaudvar megközelítése is.

Az új híd lakó-, parkoló- és szervizutak, valamint rendezővágányok felett biztosít majd zavartalan haladást.

Az építési munkákat megelőzően márciusban megkezdik a közműkiváltásokat, amelyek kisebb helyi forgalomkorlátozással és terelésekkel járnak majd.

Fotó: MÁV

A lakosok és a közlekedők kényelmének érdekében a beruházás több ütemre bontva valósul meg. A munkálatok ideje alatt a környék forgalmi rendjében történő változások várhatóan az alábbiak szerint alakulnak.

A tehermentesítő út két vasúti hidat és egy szintbeli átjárót vált ki

Az új közlekedési folyosó a 3-as főút Király utcai szakaszát köti be a pályaudvar térségébe, elkerülve és tehermentesítve a piacnak és autóbuszállomásnak is helyt nagyforgalmú Búza teret. Ennek érdekében a Király utcából jobbra kiágazó Vörösmarty utcát bővítik négysávosra 570 méter hosszúságban.

Az ideiglenes forgalmi ütemekhez kapcsolódó aktuális korlátozásokról a fejlesztés teljes ideje alatt a beruházó NIF Zrt. folyamatosan tájékoztatni fogja a lakosságot.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a He-Do Kft. végzi nettó 13,5 milliárd Ft értékben.

tehermentesítő út első szakasz Miskolc
Kapcsolódó cikkek