Logisztika

A járattörlések ellenére is nőtt a budapesti repülőtér forgalma

Az utasok száma 14,5 százalékkal, a gépmozgások száma 12,5 százalékkal, a rakományforgalom 1,7 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos hónapját.

Mintegy 1,11 millió érkező és induló utas haladt át a ferihegyi terminálokon februárban, ez 14,5 százalékkal, mintegy 140 ezer utassal haladja meg a tavalyi év második hónapjában mért utasforgalmi adatot – derül ki az Airportal.hu cikkéből.

A lap információi szerint a le- és felszállások száma 8 901 volt az év második hónapjában, ez 12,5 százalékkal,

közel ezer művelettel haladja meg a 2019 februárjában mért adatot.

A repülőtéren áthaladó áruforgalom 10 006 tonna volt a múlt hónapban, ez 172 tonnával haladta meg a tavaly februárit. A közölt adatokba a repülőtéren áthaladó, de közúti fuvarozással szállított áru mennyiségét is beleszámolja az üzemeltető.

Február az év leggyengébb hónapja az utasforgalom és a gépmozgások számának tekintetében is, tavaly a február volt az egyetlen hónap, amikor egymillió alatt maradt az utasok száma (971 ezer). Idén valószínűleg a szökőév miatt is lehetséges a rekord.

Fotó: Budapest Airport

A koronavírus miatti aggodalmak – mutat rá a lap – várhatóan márciusban okoznak majd csökkenést, a lemondott utak számában.

Több légitársaság felfüggesztette a fertőzött térségekbe, így Szöulba, és az észak-olaszországi régióba induló járatait.

A tavalyi rekordév volt a Budapest Airport számára, összesen 16 173 489 utas fordult meg a repülőtéren, amely 8,8 százalékos növekedés volt a megelőző évhez képest. Az utasok száma tavaly több mint 1,3 millióval haladta meg a 2018-ast.

járattörlés utasforgalom Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Kapcsolódó cikkek