Logisztika

Új-Zéland korlátozza a nemzetközi légijáratokat

A majdnem ötmilliós Új-Zélandban eddig 1530 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 22-en hunytak el a kórban.

Új-Zéland átmenetileg korlátozza a foglalásokat a nemzetközi légijáratokon a koronavírus-járvány miatt létrehozott karantén- és elkülönítő központok túlterheltségének elkerülése érdekében.

Az Air New Zealand új-zélandi légitársaság már hozzájárulását adta a foglalások átmeneti szüneteltetéséhez – közölte Megan Woods lakásügyi miniszter kedden.

Mint mondta,

az intézkedésekkel biztosítanák, hogy a hazatérő új-zélandiaknak megfelelő mennyiségű férőhely álljon rendelkezésre a karantén-, illetve elkülönítő központokban.

Fotó: AFP

Új-Zéland március óta lezárta határait a külföldiek előtt, csak saját állampolgárait engedi be.

Woods szerint a járvány miatt egyre több új-zélandi tér vissza hazájába, számuk az utóbbi időben jelentősen megnőtt. „Elsődleges számunkra, hogy a vírust a határon megállítsuk, ezért mindenkinek karanténba kell vonulnia” – tette hozzá.

Hivatalos adatok szerint jelenleg csaknem hatezren vannak 28 elkülönítő központban. Március 26. óta több mint 26 400 ember ment át ilyen eljáráson.

Új-Zéland június 8-án jelentette be az első hullám végét. A majdnem ötmilliós országban eddig 1530 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 22-en hunytak el a kórban.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek