Logisztika

Hamis aláírással adhattak be dokumentumokat a buszbérlési tenderre

A BKV pályázaton nyertes céggel kapcsolatban az a gyanú merült fel, hogy hamis aláírásokkal ellátott dokumentumokat adott be a fővárosi tenderre.

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) buszbérlési pályázatán nyertes CR-Facilities ügyével kapcsolatban legújabban az a gyanú merült fel, hogy a cég hamis aláírásokkal ellátott dokumentumokat is benyújtott a fővárosi tenderre – írja a Magyar Nemzet a Hír TV riportjára hivatkozva.

Irathamisítást is elkövethetett a BKV gyanús buszbérlési tenderén nyertesnek kihozott CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt.

A televíziós műsorban telefonon elérték azt a személyt, akinek az aláírása szerepelt azon a dokumentumon, amelyet a kezesként feltüntetett Volvo Group Austria GmbH biztosított a CR-Facilities pályázatához – írja a lap.

Fotó: Kovács Tamás / MTI

A napokban nyomozás indult a botrányos busztender ügyében,

amelyben egyébként nem a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), hanem a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálódik. Ennek oka, hogy a BRFK-t saját kérésére kizárták az eljárásból, mivel az elfogultság látszatát is el szerették volna kerülni.

A cég tavaly május 11-én alakult, és mindössze hét nappal az ajánlattételi idő lejárta előtt jegyezték be, 17 millió forint törzstőkével.

A tender mindössze hat használt busz bérléséről szólt, ám ezek a járművek sem a vállalat tulajdonát képezték: a CR-Facilities sem buszokkal, sem telephellyel nem rendelkezik. Sőt, a szabálytalanságoktól, pontatlanságoktól, és értelmezhetetlen adatoktól hemzsegő pályázatukban két olyan busz alvázszáma is szerepelt, amelyek a MAN európai adatbázisa szerint nem is léteznek. Továbbá referenciaként egy svájci cég számára kiállított ajánlást tüntettek fel – írják.

Nyomozás indulhat a BKV busztenderének ügyében

Rendőrségi nyomozás indulhat a BKV buszbérlési tenderének ügyében.

 

CR facilities BKV busztender
Kapcsolódó cikkek