Logisztika

A jövő repülőgépei: láthatáron a légi ingázás

Az idei évben a személyre szabott kabinok, és a légi ingázás kereteit feszegették a tervezők.

Az elmúlt egy esztendőben még a legnagyobb utazók is ritkán láthattak belülről repülőgépet. Most azonban bepillantást nyerhetünk, hogy miből maradtunk ki a tavalyi évben, és mi vár ránk a légi utazás jövőjében.

A Crystal Cabin Awards a repülőgépek kabinberendezési újításokra specializálódott díjátadója, amelyen a legérdekesebb és legújítóbb belső dizájn ötleteit díjjazák évről évre.

Az idei évben a személyre szabott kabinok, és a légi ingázás kereteit feszegették a tervezők.

Ugyan a nevezők még a világjárvány kitörése előtt beadták pályázataikat a versenyre, több koncepció az aktuális vírushelyzet kérdéseire is válaszokat adhat – írja a CNN.

Fotó: Crystal Cabin Awards

Az Airbus díjnyertes belső kialakításában például az utasok fordított heringcsont elrendezésben ülne, így mindenki a repülő nagyméretű ablakai felé nézne.

De voltak olyan kabinok is, amelyek a légi ingázás fogalmával játszottak el, ilyen például a Cincinnati Egyetem kávéház stílusú belső dizájnja, amelyet azoknak terveztek, akik inkább munkába menet vagy jövet során repülnek.

Fotó: Crystal Cabin Awards

Amikor visszatérnek a repülőgépek az égre, meg kell győznünk az utasainkat, hogy képesek vagyunk válaszokat adni korunk kihívásaira

- mondta Carmen Krause-Bösterling, projekt igazgató a Crystal Cabin Awards-nál.

légi repülőtér repülőgép utazás ingázás forgalom
Kapcsolódó cikkek