Logisztika

Milliókra bírságolták az idén a BKK-t

A hatóságok különböző szabálytalanságok miatt féltucatnyi ügyben büntették meg a fővárosi céget négy hónap alatt.

Bírságra van pénze a fővárosnak, mert a hanyag munkát nem tudják mellőzni: 7,2 millió forintot fizetett ki büntetésekre a Budapest Közlekedési Központ Zrt. (BKK) csak az idén, és hol van még az év vége – írta a budapesti Fidesz a közösségi oldalán.

https://www.facebook.com/fideszbudapest/photos/a.114501903582425/300533998312547/

 

A nagyobbik kormánypárt szerint a BKK-nak „csak be kellett volna tartani a határidőket és a törvényeket”. Összesítésükből kiderül, hogy közel féltucatnyi esetben állapították meg a hatóságok a cégnél szabálytalanságokat 2021 első négy hónapjában:

  • 3,4 milliós bírságot kapott, mert a védőlábbelik beszerzésekor megsértették a közbeszerzési jogszabályokat,
  • 1,1 milliót szintén a közbeszerzési szabályok megsértése miatt kellett befizetni a soremelők beszerzésekor,
  • 1,2 millió forint bírság járt az emelők beszerzése miatt szintén azért, mert nem tartották be a közbeszerzési jogszabályokat,
  • 1,4 millió forintra büntették a BKK-t a műhelygépek, szerszámok beszerzésekor, az eljárás ugyanis rendkívüli mértékben elhúzódott (17 hónappal az eredményhirdetés után kötöttek csak szerződést a nyertes céggel),
  • 100 ezer forintot szabtak ki a fővárosi közlekedési vállalatra azért, mert a fogyasztói panaszokkal kapcsolatban nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el.
  • A Fidesz egyúttal emlékeztetett rá, hogy a reklámtender ügye – ezzel lapunk több cikkben (itt vagy például itt) is foglalkozott – tovább rontja a statisztikát. Az esetben még 2020-ban állapított meg a Közbeszerzési Döntőbizottság több eljárásban összesen 120 milliós forintos szankciót. „Elképesztő pénzek úsztak el a fővárosi vezetés rossz döntése miatt! Egymilliárd forint minden évben a vállalat (és emiatt minden budapesti lakos) kiesett bevétele Karácsony Gergely politikai döntése miatt. Ez öt év alatt éppen annyi pénz, mint amennyivel a Lánchíd drágább lett” – írták.

    bírságok 2021 BKK főváros Fidesz
    Kapcsolódó cikkek