Logisztika

Így közlekedhetünk Budapesten az Eb-meccsek napján

Sűríti egyes járatait és mobil értékesítőhelyeket üzemeltet a labdarúgó Európa-bajnokság idején a Budapesti Közlekedési Központ – írja az infostart.

Péntek este kezdődik és egy hónapig tart az Eb,

ehhez kapcsolódóan megnyílik a városligeti műjégpályánál a Szurkolói zóna, ahol egyszerre 11 ezer focirajongó, kikapcsolódásra vágyó nézheti a meccseket. A helyszín 31 napon keresztül délelőtt 11 órakor nyit, és az aznapi utolsó mérkőzés után egy órával, szünnapon pedig 22 órakor zár.

A BKK arra hívta fel a figyelmet, hogy a Hősök teréhez közeli Városliget könnyen megközelíthető közösségi közlekedéssel, gyalog vagy kerékpárral.

Parkoló azonban nem tartozik a Szurkolói zónához, ezért autóval nem érdemes menni.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kisföldalatti minden meccsnapon a késő esti időszakban nyújtott üzemidővel, a szokásosnál sűrűbben közlekedik. Június 26-ától – a csoportmérkőzéseket követő kieséses szakasz meccsnapjain – hosszabbítás, tizenegyes párbaj esetén a földalatti a lefújáshoz igazodva jár.

A Szurkolói zóna bejáratához közel is lehet jegyet, bérletet venni, meccsnapokon 15 és 23 óra között nyitva tartó mobil értékesítési pont lesz az Olof Palme sétányon.

A Puskás Arénában négy Európa-bajnoki mérkőzést játszanak:

  • június 15-én a Magyarország–Portugália,
  • június 19-én a Magyarország–Franciaország,
  • június 23-án a Portugália–Franciaország csoportmeccset,
  • június 27-én pedig egy nyolcaddöntőt.
  • A stadiont közösségi közlekedéssel, illetve gyalog lehet könnyebben megközelíteni, a rendezvény idején a Puskás Arénánál nem lesz parkolási lehetőség, továbbá a környéken útlezárásokra kell számítani.

    Foci eb Puskás Aréna
    Kapcsolódó cikkek