A Gebrüder Weiss Kft. (GW) egy 10,5 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai létesítmény építésére készül, amelynek alapkövét Thomas Schauer, a GW délkelet-európai régiójának vezetője és Varga Bálint, a GW Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója helyezte el a társaság közleménye szerint.

Fotó: Deák Szabolcs

A 10 milliárd forintba kerülő új csarnok átadásával a jelenlegi másfélszeresére nő a központi telephely jelenleg 23 ezer négyzetméternyi raktárcsarnokból álló kapacitása. Az újabb csarnok és komplexum a tervek szerint egy év alatt készül el.

Napelem árama tölti majd a targoncát

A dunaharaszti raktárcsarnokok tetején elhelyezett fotovoltaikus berendezések hozzájárulnak az elektromos targoncák és az e-teherautó-töltő állomások igényeinek teljesítéséhez. Az épületet hőszivattyús rendszer temperálja majd, a világítótestek pedig energiatakarékos LED-fényforrások lesznek.

Országos logisztikai lefedettség

A társaság 32 éves történetének legátfogóbb fejlesztési programjában tavaly Zalaegerszegen és Pécsett létesített két új, egyenként 2,5 ezer négyzetméter területű telephelyet, az idei év elején pedig Polgáron és Szegeden egy-egy 2900 négyzetméteres csarnokot. 

A fejlesztésekkel a GW Kft. hat egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztotta magyarországi hálózatát, és megteremtette az egy kézben lévő országos lefedettséget.

A GW telephelyhálózata az országban mindenhol a teljes szolgáltatási palettát azonosan magas színvonalon biztosítja ügyfelei részére. Vecsésen, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson és Győrben változatlan a kiszolgálás, az utóbbiban várhatóan 2024-ben kezdődő további 2 milliárd forintos beruházással a vállalat magyarországi telephelyeinek kapacitása eléri a 90 ezer négyzetmétert.

Jó lett az első kilenc hónap 

A GW Kft. értékesítési árbevétele a 2022 januárja és szeptembere között 15 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, és 19,5 milliárd forintot tett ki. A foglalkoztatottak száma csaknem 8 százalékkal bővült, október elején 480 fő volt.

A Gebrüder Weiss cégről 

A lauterachi (Ausztria) székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG egy mintegy 8000 munkavállalót foglalkoztató globális, teljes körű szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat, amelynek 180 saját tulajdonú telephelye van. Tavalyi forgalma 2,5 milliárd euró volt az előzetes adatok szerint. Portfóliója szállítmányozási és logisztikai megoldásokat, digitális szolgáltatásokat, valamint ellátásilánc-menedzsmentet tartalmaz. A digitális és fizikai képességeket kombinálva gyorsan és rugalmasan reagálhat ügyfelei igényeire. A szállítmányozásban az 1800-as évek óta van jelen a családi vállalat.