A szokásos év közbeni menetrend-módosítással április 2-tól a lakossági, társadalmi igényeket, visszajelzéseket figyelembe véve a korábbinál még jobban alkalmazkodik a közösségi közlekedés a munkába, iskolába járási, hazautazási, illetve az átszállási szokásokhoz – írta közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. Emlékeztetett: tavaly decemberben a vasútvonalak mintegy harmadát érintő, a korábbiaknál utasközpontúbb, a fejlesztéseket jobban kihasználó menetrend lépett életbe a MÁV-Volán csoport hálózatán.

2022.12.19 EgerDecember 11. óta közlekednek az Eger és Budapest - Keleti Pályaudvar vonalon az új KISS emeletes vonatok Fotó: Huszár Márk HM Heves Megyei Hírlap 2022.12.19 Eger
December 11. óta közlekednek az Eger és Budapest - Keleti Pályaudvar vonalon az új KISS emeletes vonatok 
Fotó: Huszár Márk HM 
Heves Megyei Hírlap
Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Április 2-tól a szokásos évi első menetrend-módosítással további újításokat, új járatokat, jobb csatlakozásokat, finomhangolásokat vezet be a MÁV-Volán. Az áprilisi módosításokat megelőzően, már március 11-től közlekedik a fővárost közvetlen járatként a Tisza-tóval és Hortobággyal összekötő Tisza-tó expressz. Május 21-ig, majd pedig szeptember 2-tól novemberig hétvégén és ünnepnapokon; május 22-től nyár végéig viszont naponta közlekedik a Keleti pályaudvarról Tiszafüredet érintve Balmazújvárosig. A járat közel 50 – igény esetén bővíthető – kerékpárhellyel szolgálja az utasokat.

A menetrendváltozásokban érintett járatok teljes listáját itt tudják megtekinteni.