BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sorban törli járatait a Wizz Air – de azt még nem tudja, hány utas kerül emiatt nehéz helyzetbe

Hajtóműveket vizsgál a Wizz Air partnere, ezért a szeptember–októberi időszakban több járatát törli a fapados. A Világgazdaság megkérdezte, pontosan hány járatot érint a döntés, ám a cég nem tudott rá válaszolni.

„A Wizz Air tájékoztatja utasait, hogy partnere, a Pratt & Whitney gyorsított eljárásban ellenőrzi bizonyos GTF-hajtóműveit, a vizsgálat érinti a Wizz Air egyes repülőgépeit is. A kötelező ellenőrzés miatt a Wizz Air kénytelen volt változásokat eszközölni a menetrendjében, egyes járatait törölni kényszerül a szeptember–októberi időszakban” – írta a fapados légitársaság közleményében.

Wizzair,Airbus,A320,In
Fotó: Shutterstock

Az érintett járatok utasainak a légitársaság átfoglalási lehetőséget ajánl fel alternatív járatokra, illetve választhatják a jegyár 120 százalékos jóváírását WIZZ-számlán vagy a jegy vételárának teljes visszatérítését az eredeti fizetési móddal. Amennyiben az utasok online közvetítő cégen vagy utazási irodán keresztül foglalták a jegyüket, a fapados azt tanácsolja, hogy a módosítások elvégzése érdekében vegyék fel a kapcsolatot az irodával vagy weboldallal. 

„Az eseményekre a légitársaságnak nincs ráhatása, ugyanakkor a Wizz Air ezúton is elnézést kér az okozott kellemetlenségekért. Számunkra továbbra is utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága a legfontosabb” – szögezte le a Wizz Air.

Természetesen a Világgazdaság rákérdezett a fapadosnál, hogy mely útvonalakat érinti az intézkedés, és összesen hány járatot törölnek, ám azt válaszolták, hogy jelenleg nem nyilatkoznak bővebben a témában, mert még egyeztetnek a partnerrel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.