BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Változik a BKK menetrendje, így járnak a buszok és villamosok karácsonykor és a két ünnep között

Szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, onnantól már csak az éjszaki buszokkal lehet majd közlekedni a fővárosban. A két ünnep között az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben, illetve január első hetében is ritkítva járnak majd a buszok.

Az év végi ünnepekhez igazodik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járműveinek közlekedési rendje, és a korábbi évekhez képest több járatot indítanak.

Fotó: Róka László / MTI

A BKK kedden közölte, hogy december 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap a hétvégi menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. 

December 24-én, szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, ezt követően az éjszakai járatokkal lehet közlekedni.

A tájékoztatás szerint idén az éjszakai, belvárosi buszokból több járat közlekedik 18 óráig. December 25-én és 26-án, hétfőn és kedden ünnepnapi, 27-től 29-ig, szerdától péntekig év végi, illetve iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik, az összes fővárosi metró, a villamosok közül a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es (a Bécsi út és a budafoki Városház tér között), a 47-es, az 50-es, az 56A, a 80-as trolibusz (az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között), valamint a 7-es autóbusz (Újpalota és a Döbrentei tér között) és a 8E autóbusz – tudatta a BKK.

Fontos változás: még ezen a héten ingyenes parkolás kezdődik egész Budapesten – de vannak kivételek

A főváros utcáin már jó néhány éve ingyenes karácsonykor a parkolás, és ez az idén is így lesz. Csakhogy érdemes figyelni, mert számos helyen továbbra is kell fizetni.

Azt írták, a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok. Január 1-jén a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek. A Budavári Sikló 15 órától lesz nyitva.

December 24-én a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV 15:00 és 18:00 között a hétvégi gyakoriság fokozatos csökkentésével közlekedik.

A BKK kitért arra is, hogy január 2-ától 7-éig az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.