Freddie Mercury Yamaha zongorájáért 1,74 millió fontot fizettek a Sotheby’s árverésén, az énekes több ezer tárgyát piacra dobó aukción a többi tárgyat is élénk érdeklődés övezte.

A Queen egykori énekese kensingtoni házát és annak tartalmát jó barátjára, Mary Austinra hagyta, aki a sztár halála után 32 évvel a Sotheby’s aukciósházon keresztül értékesíti a tárgyakat egy hatnapos aukció keretében.

Freddie Mercury zongorája. Fotó: AFP

Az elárverezett tárgyak között volt az énekes kertjének rajongói graffitikkel teli ajtaja is, amelyért a győztes licitáló több mint 400 ezer fontot fizetett. Az aukción új rekord is született a Sotheby’s szerint a legdrágább rocksztárékszer kategóriában. A Mercury által a Bohemian Rhapsody klipjében viselt karkötő 698 500 fontért (317 millió forint) kelt el, megdöntve John Lennon korábbi, 2008-as, 295 ezer fontos rekordját. 

A Bohemian Rhapsodynál maradva, a dal kézirata 1,38 millió fontért talált gazdára.

A Queen gitárosa, Brian May nem követte az online közvetített árverést. Mint az Instagramon írta, egyszerűen nem képes nézni, ahogy zenésztársa legszemélyesebb tárgyait eladják a legtöbbet ígérőnek, és szétszóródnak a világban – írja a The Guardian.