Nemzetközi gazdaság

Korlátozott a kínai áradások gazdasági hatása

A kínai kormány első becslései szerint 1,2 milliárd jüanos (egy jüan 46,98 forint) közvetlen gazdasági károkat okozott eddig az ország középső részén pusztító esőzés és áradás.

A kínai kormány első becslései szerint 1,2 milliárd jüanos (egy jüan 46,98 forint) közvetlen gazdasági károkat okozott eddig az ország középső részén pusztító esőzés és áradás. Bár Henan tartomány fontos mezőgazdasági, élelmiszer- és nehézipari központ, a természeti katasztrófa gazdasági hatásai korlátozottak. Az alumíniumfeldolgozás és az autógyártás egy része ugyan leállt, fennakadások vannak a vasérc-szállításban, és a víz elöntötte a mezőgazdasági művelés alá vont terület 12 százalékát, az áramellátást azonban már részben helyreállították, és megindult a vasúti és légiközlekedés is.

Fotó: AFP

A természeti csapás eddig 33 halálos áldozatot követelt, és viharzóna tovább húzódik észak felé. A tartományi meteorológiai intézet ezért csütörtökön a legmagasabb szintű, vörös figyelmeztetést adta ki Henan négy városára és azok környékéra. A fővárosban, Csengcsouban már elállt az eső, de a víz a Reuters tudósítása szerint

még mindig legalább derékig ér, és több kerületben még mindig el vannak árasztva az utcák.

áradások kínai gazdaság
Kapcsolódó cikkek