Nemzetközi gazdaság

Órákat kell várni a prágai repülőtéren

A prágai nemzetközi repülőtér azt kéri az utazóktól, hogy a járatuk indulása előtt legalább három órával érkezzenek meg a beszálláshoz.

Bár a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtérről a schengeni övezeten belül utazóknak szerdától már nem kell keresztülmenniük az útlevél-ellenőrzésen, ennek ellenére gyakran órákat kell várni a bejutásra. A repülőtéren ugyanis továbbra is ellenőrzik az utazáshoz szükséges egyéb dokumentumok meglétét - figyelmeztetett Pert Baránek, a repteret ütemeztető cég vezetője a cseh köztelevízióban. Elmondta azt is: hatból egy utas a figyelmeztetés ellenére sem hozza magával a védettségét igazoló papírokat. Ezért az üzemeltető azt tanácsolja, hogy az utasok gépük indulása előtt legalább három órával érkezzenek meg a repülőtérre, hogy legyen idejük felkészülni mindenre, amit utazásuk tervezett célállomásán kérhetnek tőlük.

Fotó: Eduard Erben / Sputnik via AFP

A külföldről Csehországba utazóknak, érkezzenek bárhonnan is, továbbra is kötelező áthaladniuk az útlevél-ellenőrzésen, emellett a védettségi igazolványaik meglétét is ellenőrzik a prágai repülőtéren. 

Prága Csehország Václav Havel nemzetközi repülőtér Nemzetközi turizmus koronavírus elleni védettségi igazolvány utazás
Kapcsolódó cikkek