A Dacia Sandero végzett az európai eladási toplisták élén augusztusban is, miután már júliusban megelőzte az évek óta regnáló Volkswagen Golfot – derül ki a Jato Dynamics adataiból. 

Fotó: Anadolu Agency

 A román városi terepjáró, a Duster a lista negyedik helyére kapaszkodott fel, közvetlenül a Toyota Yaris után. 

A romániai mioveniben és marokkói Renault üzemekben gyártott Sanderóból 14 961 darabot értékesítettek Európában idén augusztusban, 8 százalékkal többet, mint tavaly. A Volkswagen 13 664 Golfot adott et, és 12 594 Yarist helyeztek forgalomba. A B kategóriás SUV, a Duster, amelyet kizárólag Romániában gyártanak 11 327 darabos értékesítéssel megelőzte a T-Roc (11 179), a Fiat 500 10 996) és a VW Polo (10 283) modelleket. A top tízes lista következő helyezettjei a Toyota Corolla, Hyundai Tucson és a szintén román gyártmányú Ford Puma.

A román autógyártónak nagyon jót tesz, hogy folyamatosan szigorodnak az uniós jogszabályok, hiszen ezzel egy időben egyre drágábbak az új autók, amit a Reanult leánya kevésbé érez meg. Az árak emelkedésével a használtautó-piac ismét fellendülésnek indult, azaz itt is emelkednek az árak, így a fapadosként emlegetett Daciákat versenyképes alternatívát kínálnak a vevőknek.