Németország

A gyáripari megrendelések októberi alakulásáról közölnek adatokat. Szeptemberben 1,3 százalékkal nőtt a megrendelésállomány havi összevetésben az augusztusi 8,8-es zuhanás után. A járvány előtti szinthez, azaz 2020 februárjához képes 8,6 százalékkal volt magasabb a megrendelésállomány. Elemzők szerint októberben 0,4 százalékkal csökkenhettek a megrendelések havi alapon.

Eurózóna

Az építőipari beszerezésimenedzser-index novemberi alakulásáról érkeznek adatok az eurózónából. Októberben az IHS Markit BMI-je 51,2 pontra nőtt az előző havi 50-ről. Az index enyhe emelkedése az iparági aktivitás fellendülését jelzi, amire június óta nem volt példa. Az elemzők szerint azt optimizmus novemberben is kitarthatott, 51,5 pontra várják a BMI-t.

Fotó: mariaju1

Olaszország

A kiskereskedelmi forgalom októberi adatait közlik. Havi összevetésben 0,8 százalékkal nőttek az értékesítések szeptemberben, az augusztusi ütemmel megegyezően. Éves viszonylatban 5,3 százalékos volt a bővülés az előző havi 1,9-es ütem után. Az előzetes adatok alapján októberben az előző hónaphoz képest 0,2, az előző év azonos időszakához viszonyítva 4,7 százalékos lehetett a kiskereskedelmi forgalom növekedése.

Egyesült Királyság

Október folyamán 106,26 ezer új autót helyeztek forgalomba Nagy-Britanniában, 24,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. E tekintetben ez volt a leggyengébb októberi hónap 1991 óta. Az elemzői vélemények szerint csak minimálisan javulhatott a helyzet novemberben, éves összevetésben 12 százalékos visszaesést várnak. Szintén ma közlik az építőipari BMI-t a szigetországban, a szakértők arra számítanak, hogy a mutató az előző havi 54,6 pontról 54,2-re mérséklődhetett.