A tető kigyulladt, és a nemzetgyűlés épülete is lángokban áll, repedések keletkeztek az épület falain – mondta Jermaine Carelse, a Fokvárosi Tűzoltóság és Mentőszolgálat szóvivője, aki erősítést kért a helyszínre. Több mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyek a jelek szerint az épület tetejét fenyegetik.

A helyszínen készített videofelvételeken látható, hogy a város központjában lévő épületegyüttes több részéből sötét füst száll az ég felé. A füstfelhő messziről is látható. A tűz a kora reggeli órákban keletkezett a harmadik emeleti irodákban, és átterjedt a nemzetgyűlés üléstermére.

A lángok terjedését ugyan sikerült megállítani, de a nemzetgyűlés épületében égő tüzet még nem tudták eloltani – közölte a közüzemi és infrastruktúra miniszter. Patricia De Lille hozzátette: az ismeretlen eredetű tűzben, amelyet a biztonsági őrök jelentettek, nem sérültek meg emberek.

Tavaly áprilisban a tengerparti városra néző Asztal-hegyen tűz ütött ki, és elpusztította a tekintélyes Fokvárosi Egyetem könyvtárának egy részét.