A Kuvait Befektetési Hatósághoz tartozó Enertech Holding és a Pakistan Kuvait Invesment Company banki engedélyezésért folyamodott, hogy egy hidrogénüzemet és két intelligens várost építhessenek fel Pakisztánban 750 millió dollárból - írta meg a Bloomberg. Erről Mohammad Al Fares, az Invesment Co. elnöke beszélt.

Oil?,Refinery?,And?,Petrochemical?,Plant,Industrial,natural?,Gas?,Storage?,Tank,,Pipe?line?
Fotó: Shutterstock

A két vállalat már most is együtt dolgozik egy 200 millió dolláros vízvezeték kiépítésén.

A javasolt beruházások kifejezeten nagy jelentőséggel Pakisztán számára, ahol az energiakimaradások, a terrorizmus és a politikai instabilitás miatt több mint egy évtizede visszafogott a külföldi befektetések aránya. Az elmúlt időszak zavaros politikai eseményei rendszerváltáshoz is vezettek az országban.

Az újonnan megválasztott miniszterelnök, Shebaz Sharif nem rég Szaúd-Arábiába látogatott, ahonnan már korábban is kaptak hitelt.

Pakisztán jelenleg is tárgyal a Nemzetközi Valutaalappal, hogy felszabadítsanak 3 milliárd dollárt az ország finanszírozására. 

Ennek egyelőre akadályát jelenti a rengeteg kölcsön, amit az ország felvett, ezért is próbál Pakisztán egyre több külföldi befektetőt elcsábítani, hogy csökkentsék a hitelektől való függőséget. Az Enertech és a Pakistan Kuvait Investment Company azon dolgoznak, hogy feltárják az országban rejlő lehetőségeket.