Sajtóhírek szerint együttműködést ajánlott fel az újvidéki Minaqua vállalatnak. A Tesla megvásárolná teljes egészében, vagy többségi tulajdonosa lenne a magas jódtartalmú ásványvizet forgalmazó cégnek. 

Fotó: Minaqua press

A hírt megerősítette a 021.rs portálnak Sanja Bjelica, a Minaqua igazgatója is, aki beismerte, hogy valóban megkereste őket a Tesla képviselője, akinek kérésére vízmintákat is küldenek Kaliforniába. 

Sanja Bjelica szerint Musk más hasonló tulajdonságokkal rendelkező vizet forgalmazó céget is megkeresett Európában. Az igazgató hangsúlyozta, hogy bár nem érdekeltek a cég eladásában, de az együttműködéstől nem zárkóznának el.

A BB Minaqua néven bejegyzett cég Szerbia egyik vezető ásványvíz-palackozója tavaly két svájci gyógyszertárlánccal is szerződést kötött. A TopPharm Apotheken és az Amavita Apotheken kínálatában is szerepel a magas jódtartalmú, 033 literes kiszerelésű Újvidéken palackozott ásványvíz. 

A BB Minaqua Kft. szerbiai piaci részesedése 20 százalékra tehető, a Knjaz Miloš mögött a legnépszerűbb márka Szerbiában. 

Sokan bírálták a közelmúltban a szerb állami vezetést, hogy megengedte, hogy az ásványvizet palackozóüzemek külföldiek tulajdonába kerüljenek, miközben arra figyelmeztetnek, hogy századunkban a víz feletti tulajdon is stratégiai fontosságúvá vált. Szerbiának mintegy 400 ásványvízforrása van. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének kimutatása szerint Szerbia a világ azon ötven országa közé tartozik, amelyek különösen gazdag víztartalékokkal rendelkeznek.