BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kriptókkal szerezne piaci részesedést a mobilszolgáltató

Az Egyesült Államokban sincs több mobilszolgáltató, mint Magyarországon, de érkezik a negyedik szereplő.

Az Egyesült Államok ugyan jóval nagyobb Magyarországnál ám az országos mobilszolgáltatók száma ugyanúgy csak 3, mint hazánkban, miután a T-Mobile és a Sprint összeolvadt 2019-ben. A megállapodás értelmében a Sprint feltöltőkártyás ügyfeleit a Dish vette át, melynek a tervek szerint a 4. nagy szolgáltatóvá kellene válnia.

Ennek érdekében a Dish által birtokolt Boost Mobile az előfizetéses szerződések területén is erősíteni kívánja a pozícióit – derült ki a társaság keddi, Las Vegas-i eseményén, melyről a The Verge készített beszámolót.

Justin Preziosi, field service specialist for Dish Network Corp., arrives to install a satellite television system at a residence in Denver, Colorado, U.S., on Tuesday, Aug. 6, 2013. Dish Network Corp., the third-largest U.S. pay-TV company by customers, and Charter Communications Inc., the eighth-biggest, both may look to combine with competitors as a way to gain leverage in negotiations with TV networks to carry their programming. Photographer: Matthew Staver/Bloomberg via Getty Images 175738423
Fotó: Matthew Staver / Bloomberg via Getty Images

A Boost Infinity nevet viselő előfizetői csomag kapcsán a cég vezérigazgatója, Stephen Sokols a web3-ról, a fel nem használt adatok digitális fizetőeszközzé alakításáról és decentralizált pénzügyekről beszélt.

Vagyis a cég előfizetői különböző kriptovalutákat kaphatnak vissza a szolgáltatótól, amit akár a szerződéshez tartozó telefonok vásárlásához is felhasználhatunk. Ez nem az első eset, hogy a Dish a kriptók világába merészkedik, korábban a cég a Project Genesis nevet viselő, az 5G-hálózat létrehozását célzó programjának keretében a hálózat tesztelőit NFT-kkel jutalmazza.

Az eseményen az is kiderült, hogy a Boost márkával a Dish erőteljesen terjeszkedni szeretne, amire szüksége is van, ugyanis amikor átvette a Sprint feltöltőkártyás ügyfeleit, azt ígérte, hogy felnő a három másik szolgáltató mellé, ellenkező esetben azonban büntetést kell fizetnie az amerikai államkincstárnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.