Korlátozásokat vezet be a kínai médiahatóság az egyre komolyabb problémákat generáló streamelés miatt. A videóblogolás elképesztő népszerűségnek örvend a távol-keleti államban, a fiatalok napjaik nagy részét töltik a képernyők előtt, hogy kedvenceik állandó közvetítéseit figyeljék. 

Az új rendelkezés értelmében szombattól a 16 éven aluliaknak tilos lesz este 10 óra után élő videókat nézniük és azt is megtiltják nekik, hogy pénzt küldjenek a kedvenceiknek.  

A legtöbb oldal márpedig ezekből él, így komoly érvágás lesz számukra a törvény. A gyerekeket ugyanis jóval könnyebben tudták manipulálni a különböző felületeken, hogy bizonyos tartalmakért fizessenek. Ha pedig nem tették, akkor könnyen úgy érezhették, hogy kimaradnak valamiből. 

Xinhua Headlines: China's "two sessions" start in crucial year for modernization
Fotó: Xinhua via AFP

Ez a rendelkezés egy újabb állomása annak, hogy Kína megpróbálja korlátok közé szorítani az élő videózást. Nemrég kiadtak egy iránymutatást is, ami az illő viselkedés promótálta ebben a kommunikációs ágazatban. 

A CNBC című amerikai lap cikke szerint a streamelés óriási ütemben fejlődik Kínában, terjedését nagyban elősegítette a koronavírus-járvány okozta korlátozások is.