Amerikai Egyesült Államok

Ma több lakhatással kapcsolatos fontos adat lát napvilágot az Amerikai Egyesült Államokban. A jelzáloghitel-kamatok alakulásán kívül beszámolnak arról is, hogy hány építési engedélyt adtak ki áprilisban. Márciusban az építési engedélyek száma 0,3 százalékkal nőtt az egy hónappal korábbihoz képest.

Oroszország

Oroszország bruttó hazai terméke az előzetes becsléseknek megfelelően 5 százalékkal bővült 2021 negyedik negyedévében éves összevetésben, az előző negyedévi 4 százalékos bővülés után. Az orosz statisztikai hivatal ma közzéteszi az idei első negyedéves adatokat. Az elemzői várakozások szerint éves összehasonlításban az első negyedében 3,7 százalékkal bővülhetett az orosz gazdaság.

Európai Unió

A személygépkocsi-eladások az Európai Unióban éves szinten 20,5 százalékkal, 844 187 darabra zuhantak 2022 márciusában az ellátási lánc folyamatos zavarai miatt, amelyeket tovább súlyosbított Oroszország ukrajnai inváziója, ami negatívan érintette az autógyártást. Ennek következtében a régió legtöbb országában két számjegyű értékesítéscsökkenést regisztráltak. Az év első negyedében az új autók regisztrációja 12,3 százalékkal, mintegy 2,3 millió darabra csökkent éves szinten. Az Európai Gépjárműgyártók Szövetsége (ACEA) ma teszi közzé az új autók regisztrációjával kapcsolatos áprilisi adatokat.

Japán

A japán gazdaság éves alapon 4,6 százalékkal javult 2021 negyedik negyedévében, szemben az előzetesen közölt 5,4 százalékkal. A fellendülés 2020 negyedik negyedéve óta a leggyorsabb volt, mivel a koronavírus-fertőzöttek számának csökkenése és a megnövekedett számú beadott védőoltások következtében a járványt végül sikerült kontroll alatt tartani. A háztartások fogyasztása meredeken fellendült, nőttek az üzleti beruházások és a nettó is.