A baleset azzal kezdődött, hogy egy Dzsibutiba exportált 25 tonna klórgázzal megtöltött tartály szállítás közben leesett és megsérült - írta meg a Reuters. A helyi állami televízió a Twitteren megosztott egy felvételt, amin az látszik, hogy egy csörlőről lezuhanó tartály egy hajónak csapóik, majd sárga gáz emelkedik a magasba, az emberek pedig fejvesztve menekülnek.

A hatóságok felszólították a lakosokat, hogy zárják be az ajtókat és az ablakokat és ne menjenek ki az utcára. A balesetben 10-en meghaltak és 251-en megsebesültek. Speciális egységek dolgoznak a szivárgás helyszínén, illetve a Polgári Védelmi Szolgálat is a helyszínen van. Az állami televízió arról számolt be, hogy evakuációs repülőgépet küldtek Akabába. Bisher al-Khasawneh, Jordánia miniszterelnöke a Akabába érkezett, ahol egy kórházban jelen volt a sebesültek ápolásánál. A miniszterelnök a belügyminiszter vezetésével nyomozócsoportot állított fel az eset kivizsgálására.

Fotó: AFP

Az akabai kikötő korábban azzal került az újságokba, hogy innen tervezték az izraeli LNG-t Európába exportálni. Izraelnek nincs saját tengeri LNG terminálja, ezért jött szóba Jordánia, mint közvetítő.