Bemutatta hajtogatható képernyővel szerelt csúcsmodelljeit a Samsung szerdán – írja a Reuters. A dél-koreai cég legjobb okostelefonjai elkerülték az inflációt, az áruk ugyanannyi marad, mint a tavalyi hasonló készülékeké.

A Galaxy Z Flip4 ára marad 999,99 dollár, míg az 5G-re is képes, 7,6 hüvelyk átmérőjű képernyőt felmutató Galaxy Z Fold4 1799,99 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban. Az új készülékek augusztus 26-tól lesznek kaphatók az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Európa egyes országaiban, hasonlóan a cég Galaxy Buds2 Pro nevet viselő fülhallgatójához.

 

A Counterpoint Research adatai szerint 

a hajtogatható telefonokból idén 16 millió fogyhat, ami az éves szinten 1,36 milliárd darabos okostelefon-piacnak ugyan csak 1,2 százaléka, ám jelentős növekedés a tavalyi 9 millió után. 

A növekedés különösen annak fényében érdekes, hogy a teljes piac csökkenhet az idei évben. A széthajtható telefonok terén ráadásul a Samsung első helyéhez kétség sem férhet, a dél-koreai vállalat a piac 62 százalékát uralja, a második helyezett Huawei részesedése csak 16, a harmadik Oppóé pedig mindössze 3 százalék. A Counterpoint előrejelzése szerint az új modellekkel a Samsung az év második felében akár 80 százalékosra is növelheti részesedését.

Az év hátralévő szakaszában a Samsung is sokat vár ezektől a telefonoktól, amelyek a korábbi csúcsmodell, a Galaxy Note értékesítéseit is meghaladhatják . A Counterpoint szerint a nagy vetélytárs Apple 2024-ben vagy 2026-ban jelentkezhet saját hasonló eszközével.