Az Oracle megkezdte az alkalmazottak elbocsátását az Egyesült Államokban – írja a Reuters az ügyet közvetlenül ismerő forrásokra hivatkozva. Az üzleti szoftvermegoldásokat kínáló techóriás 1 milliárd dolláros költségcsökkentést célzott meg, ezért világszerte több több ezer munkahely leépítését fontolgatja. A több évtizedes múltra visszatekintő, amerikai vállalatnak május végén mintegy 143 ezer teljes munkaidős alkalmazottja volt a legutóbbi éves jelentése szerint. Az értesülések szerint az Oracle elbocsátásai először a cég San Francisco-i irodáiban dolgozókat érintik, de az érintett munkavállalók számát nem említette. Az amerikai hírügynökség szerint a következő hónapokban Kanadában, Indiában és Európa egyes részein is elbocsátások várhatóak. 

Team Oracle stunt pilot Sean Tucker flies upside down as part of a practice run for Fleet Week in San Francisco, California on October 8, 2015. Fleet Week started on October 5 and goes till October 12 and will include ship tours and an air show.AFP PHOTO/JOSH EDELSON (Photo by Josh Edelson / AFP)
Fotó: Josh Edelson / AFP

Az Reuters megjegyzi, hogy más technológia óriáscégek – a Microsoft, az Apple és a Google anyavállalata, az Alphabet – szintén tárgyaltak a létszámcsökkentési vagy a felvételi tervek lassításáról a növekvő költségek és a recessziótól való félelmek miatt.

Az Oracle nem kommentálta az értesüléseket.