Ugyan posztjait egy korábbi bejegyzése miatt a Tesla egy ügyvédjének is át kell néznie, mielőtt azok élesednének, úgy tűnik, a milliárdos továbbra sem tartja be az amerikai tőzsdefelügyelettel kötött megállapodását. Legalábbis erre utal, hogy Musk csütörtökön ismét a közösségi oldalon jelentkezett és azt ígérte, hogy a 2019-ben beharangozott, a teljes önvezetéshez hasonlóan jövőre egész biztosan érkező Cybertruck vízálló lesz.

Elon Musk's Tesla unveils electric pick-up 'Cybertruck'
Fotó: Frederic J. Brown / AFP

A Tesla-vezér bejegyzését azonban feltehetően nem a beázó autójukról panaszkodó Tesla-tulajdonosok ihlették, ugyanis Musk szerint az autó annyira vízálló lesz, hogy akár hajóként is lehet használni, így az át fog tudni kelni folyókon, tavakon és ha nem túl viharos, akár tengereken is. Erre az üzletember szerint azért van szükség, hogy át tudjon kelni a SpaceX Starbase nevű bázisáról a közeli South Padre Island nevet viselő szigetre.

Musk bejelentése ugyanakkor némiképp érthetetlen, hiszen a Tesla pénteken a mesterséges intelligenciához kötődő rendezvényt tart, és a hajóként is szolgáló autó nehezen köthető a cég bemutatójához.