Michael Bloomberg szeretné vagy a többek között a The Wall Street Journalt is birtokló Dow Jonest vagy a The Washington Postot felvásárolni egy az ügyre rálátó forrás szerint. Noha a Dow Jones jobban illeszkedne a milliárdos portfóliójába, ha Jeff Bezos szabadulna a The Washington Posttól, az iránt is érdeklődik az üzletember.

Patrick McMullan Archives
Fotó: Patrick McMullan

A Bloomberg és a Dow Jones kombinációjával példátlan méretű gazdasági, üzleti hírszolgáltatás jönne létre, hiszen a Dow Jones adja ki a Barron’s- vagy épp a MarketWatch-publikációkat is. Ráadásul Bloomberg régi ismerőse a Dow Jonest birtokló News Corp tulajdonosa, Rupert Murdoch is. 

Az egykori New York-i polgármester szerint azonban a News Corp és a Fox Corporation fúziója kudarcra van ítélve, ami lehetőséget nyithat az üzletre. 

A befektetők is szívesen látnák, ha a News Corp értékesítené üzlete egyes elemeit, legyen szó a Dow Jonesról vagy épp a cég ingatlanportfóliójáról. Ennek ellenére Bloomberg még nem kereste meg Murdochot a felvásárlási javaslattal az Axios szerint.

A lap forrása szerint a Bezosszal jó, ám nem közeli viszonyt ápoló milliárdos úgy látja, hogy médiacége és a The Washington Post fúziójával képes lehet a The New York Times erős vetélytársát létrehozni.

Noha a Bloomberg LP fő bevételi forrását a cég által kínált adatszolgáltató, a Bloomberg terminál előfizetései adják, a sikerhez hozzájárul a Bloomberg Media működése is. Ezt a Dow Jones felvásárlása kifejezetten erősítené, míg a The Washington Post megszerzésével a médiabirodalom kormányzati témájú hírszolgáltatása erősödne.

A Post 2013-ban 250 millió dollárért került Bezos birtokába, ám idén veszteséges lehet, és a múlt héten leépítéseket harangozott be a jövő év elejére.