BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fölpörgött a kínai gazdaság

Az elemzők lassulást vártak, de a kínai gazdaság márciusban meglepte a piacot. Kína BMI-je növekedést jelez.

Az elemzők által várt lassulás helyett gyorsult a kínai gazdaság teljesítménynövekedése márciusban, amikor a feldolgozóipari szektor bővülése mérséklődött, a szolgáltató ágazaté viszont felpörgött a logisztikai információs központ, a CLIC által pénteken ismertetett felmérés szerint.

Growing,Chart,Against,The,Background,Of,The,Chinese,Flag,And
Kína kínai gazdaság
Az elemzők lassulást vártak, de a kínai gazdaság márciusban meglepte a piacot.
Fotó: Fotogrin

A CLIC feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a várt 51,5 pont helyett 51,9 lett márciusban, elmaradt a februári 52,6 ponttól, ami 2012 áprilisa óta legmagasabb volt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig a csökkenését jelzi.

A kínai feldolgozóipari BMI tavaly szeptember óta januárban ért el első alkalommal 50 pont feletti értéket, elsősorban a járványvédelmi korlátozások enyhítésének hatására.

A szolgáltatóipari BMI a becsült 54,3 pontnál magasabb, 58,2 pont lett a februári 56,3 után. Ez a mutató négy hónap után szintén januárban lépte át először az 50 pontot.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok összevonásával képzett kompozit-BMI 57 pontra emelkedett márciusban a februári 56,4 pontról. A szakértői várakozások átlagában 55,1 pont szerepelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.