Több mint kéttucatnyi halálos áldozata van az al-Shabaab iszlamista terrorszervezet által egy katonai támaszpont ellen elkövetett támadásnak Szomália középső részén szombaton.

Szomália
Terrorszervezet végzett több tucat katonával egy szomáliai katona bázisnál.
Fotó: AFP

Mohamed Ahmed Teredisho tábornok a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a fegyveres konfliktusban legkevesebb 20 iszlamista terrorista és nyolc szomáliai katona vesztette életét. A támadást, amely egy olyan területen történt, amelyet a szomáliai hadsereg csak néhány hónapja foglalt vissza az iszlamistáktól, sikerült visszaverni.

A támadásért a felelősséget az al-Shabaab vállalta magára. A terrorszervezet azt állította, hogy 51 katonát ölt meg.

Az Afrika szarván elterülő, mintegy 16 millió lakosú országban hosszú évek óta egymást követik az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő csoport által elkövetett támadások.

A szomáliai kormány hónapok óta folytat offenzívát a terrorszervezet ellen, és már sikerült visszafoglalnia Közép-Szomália nagy részét. Közben azonban az al-Shabaab is fokozta támadásait a katonai létesítmények ellen, március eleje óta legalább 32 katonát ölt meg.

A szomáliai maffia elől menekült az X-faktor népszerű énekese

A rendőrök hónapok óta keresik, és bár szemtanúk szerint Levi Davis volt az, aki eltűnése estéjén kapálózott a tengerben, és megfulladhatott, a búvárok nem találtak holttestet.