tweetben jelentette be, hogy a Twitteren újabb ráncfelvarrást tervez. A következő lépésben a közösségi médiaplatformról kigyomlálják a régen nem használt fiókokat.

Logo Photo Illustration
Érdemes minél hamarabb rálesni a Twitter-fiókunkra, ha nem szeretnék, hogy töröljék.
Fotó: AFP

A vezérigazgató tweetben figyelmeztette a felhasználókat hétfőn, hogy követői táboruk csökkenhet az évek óta nem használt fiókok archiválásával. Musk arról nem adott tájékoztatást, hogy az intézkedést mikor hajtják végre és arról sem, hogy pontosan milyen esetben zárolják a profilokat.  

Arról sincs egyelőre információ, hogy a Twitter-felhasználók hozzáférhetnek-e majd az archivált fiókjaikoz, és ha igen, azt hogyan tehetik meg.

A Twitter irányelvei szerint a felhasználóknak 30 naponta legalább egyszer be kell jelentkezniük fiókjukba, hogy elkerüljék a tartós eltávolítást – emlékeztetett a Reuters.

A közösségi portálnak nem ez lesz az első nagyszabású megnyirbálása: áprilisban több ezer ember, köztük hírességek, újságírók és politikusok profiljáról távolította el a kék pipa jelzést, ami ellenőrzött tartalmat jelöl. Musk ezt a jelölést fizetőssé tette, azaz most már csak az rendelkezhetik vele, aki előfizet a fiókok ellenőrzésére. A kék pipa mutatja meg a felhasználóknak, hogy az adott profil mögött valós ember és nem számítógépes robot áll.

Sőt, a milliárdos más úton is pénzhez jut: májustól lehetővé teszik a kiadók számára, hogy díjat számítsanak fel a felhasználóknak. A friss pénzügyi forrásokra szüksége is van a vállalatnak, mivel a tulajdonosváltás után számos hirdető otthagyta a platformot, de fogyasztók is faképnél hagyták a céget.