BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A baj megbízható előszele: sorban küldik el embereiket a könyvvizsgálók, most a KPMG

A februári elbocsátások után most még szélesebb körben folytatja a létszámleépítést a KPMG amerikai részlege.

A gazdasági nehézségekre, valamint a természetes lemorzsolódás rendkívül alacsony szintjére hivatkozva a KPMG elbocsátja amerikai alkalmazottainak az 5 százalékát – írja a Financial Times.

Atlanta,,Ga,,Usa,-,June,16,,2022:,Kpmg,Logo,Is
Fotó: Shutterstock

A vállalatnak több mint 39 ezer alkalmazottja volt az Egyesült Államokban a legutóbbi pénzügyi évének végén, szeptember 30-án, 

azaz az elbocsátásokkal közel kétezer ember veszíti el az állását.

A világ négy legnagyobb könyvelőcége közül elsőként februárban szintén a KPMG kezdte meg a létszámcsökkentést, akkor az amerikai alkalmazottainak mintegy 2 százalékát menesztette. Az elbocsátások most bejelentett körére a jelenlegi pénzügyi év hátralévő részében sor kerülne.

Nem volt könnyű döntés, ám úgy véljük, ez cégünk hosszú távú érdekeit, jövőben sikereit szolgálja

– indokolta a bejelentést a pénzügyi óriás. A KPMG-én kívül más könyvvizsgáló és tanácsadó vállalatok is csökkentették a létszámukat az idei év második felére várt recesszióra készülve. Áprilisban az EY amerikai részlege szintén a munkaerő 5 százalékát bocsátotta el, és a Deloitte is csoportos elbocsátásokról számolt be.

A KPMG mellett az EY, a Deloitte és a PricewaterhouseCoopers alkotja az úgynevezett Big Fourt, azaz a világ legnagyobb könyvvizsgáló cégeinek szűk körét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.