Nemzetközi gazdaság

Ismét spórolni kell az árammal Ukrajnában

Újfent az energiahálózat tehermentesítésére és energiatakarékosságra van szükség. Emiatt az áramfogyasztás mérséklésére kérik a lakosságot.

A júliusi kánikula idején, az esti órákban újra nőtt az áramfogyasztás Ukrajnában, emiatt az országos energiavállalat, az Ukrenergo ismét arra kéri a lakosságot, hogy spóroljanak az energiával, kevesebb elektromos készüléket használjanak – adta hírül a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

Electricity,,Energy,Crisis,And,Power,Consumption,Concept,-,Close,Up
Fotó: Shutterstock

Az erről szóló felhívásban emlékeztetik az ukrajnai fogyasztókat arra, hogy bizonyos órákban – azaz helyi idő szerint délután 4 és este 11 óra között – mérsékelni kell a villamosenergia-fogyasztást, mivel ebben az időintervallumban a legnagyobb a terhelés a hálózaton. Ez nem meglepő, ugyanis ezekben az órákban tartózkodnak otthon az emberek, és vannak ébren.

A helyi energiavállalat adatai szerint néhány nappal ezelőtt még rendszerint 19:00 és 22:00 óra között volt az esti fogyasztási csúcs. Azonban az elmúlt időszakban, a nyári kánikula beköszöntével és a levegő hőmérsékletének emelkedésével az esti órákban tovább emelkedett a fogyasztás.

A villamosenergia-rendszer helyreállításának és a tehermentesítésének érdekében az esti órákban csökkenteni kell az áramfogyasztást

– hívta fel a figyelmet az Ukrenergo sajtószolgálata.

Egyúttal arra kérik a lakosságot, hogy az esti órákról a nap más szakaszaira helyezzék át a sok áramot fogyasztó berendezések használatát, vagy legalább próbáljanak nem bekapcsolni több nagy teljesítményű eszközt egy időben.

Ukrajnába érkező NATO-kontingenst vizionál egy orosz politikus

Az észak-atlanti katonai szövetség tagállamainak vezetői július 11-én és 12-én Litvánia fővárosában, Vilniusban tanácskoznak.

 

áramfogyasztás tehermentesítés villamosenergia Ukrajna
Kapcsolódó cikkek