BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már valódi tárgyalások szólnak a hollywoodi sztrájk lezárásáról

A stúdióvezérek is megjelentek a tárgyalóasztalnál, ám a több mint tízórás párbeszéd nem vezetett megállapodáshoz.

A hollywoodi stúdiók és a forgatókönyvírók képviselői pénteken ismét tárgyalóasztalhoz ülnek – olvasható az írókat képviselő szakszervezet (WGA) közleményében. A felek csütörtökön több mint tíz órán keresztül próbáltak megállapodni a CNN szerint.

SAG-AFTRA members maintain picket lines across New York City
Fotó: Fatih Atkas / AFP

A májusban megkezdett munkabeszüntetés után a stúdiókat tömörítő AMPTP egy darabig nem igazán szorgalmazta a megállapodást, ám júliusban a jóval nagyobb színészszakszervezet, a SAG-AFTRA is sztrájkba lépett. A szerdai és csütörtöki megbeszélésen pedig már a Reuters információi szerint nemcsak az AMPTP vett részt a stúdiók részéről, hanem a Walt Disney vezérigazgatója, Bob Iger, a Netflix társvezérigazgatója, Ted Sarandos, a Comcast birtokában álló NBCUniversal elnöke, Donna Langley és a Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav is.

Mindez arra utal, hogy már a stúdióknak is kezd sürgős lenni a megállapodás, hiszen a döntés végső soron nem az AMPTP, hanem a stúdióvezetők kezében van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.