Az X Corp, korábbi nevén Twitter, pert indít a Media Matters és azok ellen, akik megtámadták az X közösségimédia-platformot – közölte a Reuters beszámolója szerint szombaton, a platformon közzétett bejegyzésében, nem sokkal azután, hogy a nagy amerikai vállalatok szüneteltették hirdetéseiket az oldalon.

Elon Musk and xAI
Fotó: Muhammed Selim Korkutata / AFP

„Hétfőn lesz elérhető a bíróság, az X Corp pedig termonukleáris pert indít a Media Matters és mindazok ellen, akik összejátszottak ebben a cégünk elleni csaló támadásban” – írta Musk az X-en közzétett bejegyzésében, anélkül, hogy megnevezne más feleket.

A Media Matters for America liberális médiafigyelő csoportja a hét elején azt közölte, hogy az IBM, az Apple, az Oracle és a Comcast Xfinity vállalati hirdetéseit antiszemita tartalom mellett helyezték el.

Ezután az IBM csütörtökön közölte, hogy azonnal felfüggesztett minden hirdetést a Musk tulajdonában lévő X-en, miután a felügyelet megállapította, hogy hirdetései Adolf Hitlert és a náci pártot népszerűsítő tartalom mellett kaptak helyet.

A Disney, a Warner Bros Discovery és a Comcast, a Lions Gate Entertainment és a Paramount Global pénteken közölték, hogy felfüggesztik az X-en hirdetéseiket.