BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállíthatatlan elektromos autó eladásban a Tesla

Eladási rekordot döntött a Tesla. A járműgyártó idén több mint kétmillió autó kiszállítását tervezi.

A Tesla csaknem 495 ezer autót gyártott a tavalyi negyedik negyedévben, és több mint 484 ezer autót szállított a piacra. Az előbbi 13 százalékkal, az utóbbi 20 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte a cég.

Information event by US electric car manufacturer Tesla
A Tesla megállíthatatlan az elektromos járművek eladásában.
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az elemzők véleményének az átlagában kevesebb, 473 253 jármű kiszállítása szerepelt a negyedik negyedévre.

A Tesla 1 millió 846 ezer járművet gyártott 2023-ban, 35 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A járműkiszállítás 38 százalékkal, 1 millió 809 ezerre nőtt.

A cég 1,74 millió Model 3 és Model Y elektromos járművet és csaknem 69 ezer egyéb, drágább modellt szállított ki tavaly. A Tesla január 24-én, a New York-i tőzsdezárás után ismerteti a negyedik negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit.

A járműgyártó idén 2,2 millió autó kiszállítását tervezi, ami mintegy 22 százalékkal haladja meg a tavalyit, de a bővülés mértéke elmarad a 2023. évi 38 százaléktól.

Hivatalos: a Tesla a király a villanyautó-piacon, de a BYD is felült a trónra

A villanyautó-eladásoknál a BYD-del vívott csatát a Tesla nyerte 2023-ban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.