Életének nyolcvanharmadik évében elhunyt Roberto Cavalli, az olasz divattervező, aki jellegzetes, elbűvölő állatmintákkal hagyta névjegyét a divatvilágban – írta a Sun és a CNN.  A hírt névadó márkája péntek délután a közösségi médiában megosztott közleményében erősítette meg.

Cavalli stílust és márkát teremtett / Fotó: Luis Robayo / AFP

Cavalli 1940-ben Firenzében született. Nagyapja, Giuseppe Rossi neves festő volt; Cavalli az ő nyomdokaiba lépve beiratkozott a Firenzei Művészeti Akadémiára, ahol festészettel, foltvarrással és textilekkel kezdett kísérletezni.

Első névrokon kollekcióját 1970-ben mutatta be Párizsban, majd 1972-ben debütált a firenzei és milánói kifutókon. Ugyanebben az évben nyitotta meg első butikját Saint-Tropez-ben, a francia tengerparti városban, amely a csillogás és a luxus nemzetközi szimbólumává vált.

A Sun cikkéből kiderül, hogy a legendás tervező egy ideje már beteg volt. Hat gyermeket hagyott hátra, köztük a legkisebb alig több mint egyéves, valamint párja, a nála 45 évvel fiatalabb modell, Sandra Nilsson is gyászolja, akivel 2014 óta voltak együtt.

Roberto Cavalli 2015-ben eladta a nevét viselő cégét, amelyet az 1970-es években alapított. A Roberto Cavalli kollekciók mellett ő hozta létre az RC Menswear márkát és az 1998-ban indított Just Cavalli fiatalos vonalát is.