BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rendkívüli: a Netrisk eladását fontolgatja az amerikai tulajdonos

Az amerikai többségi tulajdonos még idén megválhat a népszerű ár-összehasonlítótól. A tranzakció után a Netrisk csoport értéke elérheti a kétszázmilliárd forintot is.

A TA Associates azt tervezi, hogy eladásra kínálja Magyarország egyik legnagyobb biztosításialkusz- és ár-összehasonlító vállalatát, a Netrisket. A bostoni székhelyű befektetési alap a hírek szerint a Morgan Stanley-t bízta meg azzal, hogy adjon tanácsot az esetleges eladással kapcsolatban – írta meg két meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Reuters.

00230430
Netrisk
A tranzakció után a Netrisk csoport értéke elérheti a kétszázmilliárd forintot is / Fotó: Kocsis Zoltán

A budapesti székhelyű Netrisk piaci értékét 500 millió euróra (mintegy 200 milliárd forint) becsülik a szakértők. Az eladás egyelőre előkészítési szakaszban van, az értékesítési folyamat legkorábban nyár végén indulhat el.

Sem a Morgan Stanley, sem a TA Associates, sem a Netrisk nem válaszolt a Reuters megkeresésére.

A TA Associates 2019-ben vásárolt részesedést a Netriskben az MCI Grouptól, nagyjából 235 millió zlotyért (közel 23,5 milliárd forint). Azóta a TA Associates többségi tulajdonos lett, míg a svájci tulajdonú MCI kisebbségi részesedéssel rendelkezik a Netrisk Groupban.

A Netrisk csoport nemcsak Magyarországon van jelen. 2022-ben a Durchblicker felvásárlásával Ausztriában terjeszkedett a cég, 2023-ban pedig egyesült a Bauer Media Group online összehasonlító platformmal.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.