BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kitiltották a turistákat Capri szigetéről vízhiány miatt

Káoszt okozott a turisztikai cégeknél, hogy egyik napról a másikra Capri-sziget hatóságai úgy dönttek, vízhiány miatt kitiltják a turistákat. A Capri-szigetre tartó hajókat és kompokat visszafordították, vagy nem engedték fel-, illetve leszállni a turistákat.

Az olaszországi Capri-sziget hatóságai szombaton vízhiányra hivatkozva megtiltották a turisták kiszállását a szárazföldre – írja az AFP. Capri szigetének polgármestere, Paolo Falco reggel hirdette ki a tilalmat, így több, a dél-olaszországi Nápoly partjainál fekvő szigetre tartó komp visszafordulásra kényszerült.  

Capri-sziget polgármestere vízhiány miatt tiltotta ki a turistákat / Fotó: AFP

Amikor elrendelte a tilalmat, Falco valódi vészhelyzetre figyelmeztetett, és azt mondta, hogy bár pénteken még volt némi víz a szigeten, a tározók hamarosan ki fognak ürülni.

A vészhelyzetet súlyosbíthatja, hogy turisták ezrei érkeznek nap mint nap Caprira

– mondta.

Háztartásonként 25 liter ivóvizet kaphatnak a lakók egy víztartályból – mondta. A sziget vízszolgáltató vállalata csütörtökön közölte, hogy műszaki probléma lépett fel a szárazföldön, és bár azóta megoldódott, Capri ellátási problémái továbbra is fennállnak. A lakosokat nem érintő tilalom további intézkedésig érvényben marad – közölte a tisztségviselő.

A Világgazdaság korábban beszámolt arról, hogy egy másik népszerű helyről is kitiltani készülnek a turistákat. Évente majdnem 800 ezer turista látogat el a „spanyol Mikonosznak” is nevezett Binibeca Vell faluba a Baleár-szigeteken, ami egyszerűen már túl sok a helyiek számára. Nem is csoda, hiszen mindössze kétszázan élnek ott.

A probléma természetesen nem csupán Binibeca Vellt érinti, hiszen tavaly rekordszámú, 17,8 millió turista érkezett az 1,2 millió lakosú Baleár-szigetekre. Az idén pedig az előrejelzések szerint újabb csúcsot döntenek, emiatt tömegek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a turistaáradat ellen

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.