BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
El,Arenal,Mallorca,/,Spain,-,August,11,,2018:,Tourists

Kiborultak Mallorca lakói: válogatott módszerekkel utálják ki a turistákat

Egy friss helyi felmérés szerint a múlt heti mallorcai turistaellenes tüntetések elérik a céljukat, és valóban elriasztják a turistákat. A tömegturizmussal erősen érintett sziget egyik portálja kutatást végzett, és megkérdezettek majdnem fele úgy nyilatkozott, kétszer is meggondolja, meglátogassa-e a buliszigetet. Az előszezon szokatlanul csendes a vállalkozók szerint. A kérdés, hogy a tűzzel játszik-e az, aki elutasítja a tömegturizmust.

Egyre több népszerű, nagy látogatottságú turisztikai célpont sokall be a vendégek özönétől, attól, hogy felhajtják az árakat, különösen az ingatlanokét.  Ez történik a Földközi-tenger egyik legnépszerűbb szigetén, Mallorcán is. 

„Mallorca nem eladó” molinókkal vonultak utcára a múlt héten a sziget legnagyobb városában, Palmán a turistaellenes tüntetők.  A demonstráción mintegy 15 ezren vettek részt, és indulatosan azt kiabálták a külföldi nyaralóknak, hogy „menjetek haza”. A hír persze eljutott a brit turistákhoz, hiszen ők a németek után a legnagyobb létszámban látogatják a spanyol szigetet. Egy helyi portál kutatást kezdeményezett, amelyből kiderült, hogy a turisták 44 százaléka erősen megfontolja, odalátogat-e. A maradék 55 százalékot nem ijesztették meg a tüntetők, akik megfizethetőbb lakhatást és kevesebb nyaralót szeretnének látni a szigeten – írja a Daily Mail. 

El,Arenal,Mallorca,/,Spain,-,August,11,,2018:,Tourists
A tömegturizmus húzza a helyi gazdaságot, de élhetetlenné teszi a mallorcaiak mindennapjait / Fotó: Shutterstock

 

Tömegturizmus, avagy vigyázz, mit kívánsz

A hírek szerint a turisztikai  és vendéglátó vállalkozások elkezdtek aggódni, hogy jön-e elég turista ezen a nyáron, és arra figyelmeztették a tüntetőket, vigyázzanak, mit kívánnak. A tüntetők azt mondták, nem állnak le, folytatni fogják a demonstrációkat, mert elfogadhatatlan, hogy a helyiek nem tudnak a szigeten otthont vásárolni, mert annyira magasak az árak. 

A helyi portál, a Majorca Daily Bulletin jelentése szerint egyes üdülőhelyek „szokatlanul csendesek” az évnek ebben a szakaszában. A múlt héten megjelent néhány fotó a népszerű Magaluf üdülőhely üres strandjairól, és az egyik bártulajdonos azt üzente a tüntetőknek, hogy a kívánságuk teljesült. Voltak olyan fenyegetések is a tüntetők részéről, hogy „összeomlasztják” Palma repterét, amely tavaly 31,1 millió utast fogadott. A tüntető csoportok megvitatták a nagy kikötők blokkolásának lehetőségét is, erre a helyi idegenforgalmi miniszter jelezte, hogy mindegyik ötlet bűncselekménynek minősül, ha megvalósítják.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.