Az osztrák Erste-ügyfelek a nettrading segítségével december 21-e óta immár közvetlen kapcsolatba léphetnek a legfőbb amerikai, európai és ázsiai börzékkel, ezáltal több mint 700 viszontbefektetői alappal.
Az Erste számítógépes programján keresztül a tőzsdei szolgáltatás 26 tőkepiac mintegy 50 ezer értékpapírjáról nyújt információt. A rendszer -- amellyel természetesen tőzsdei ügyletek is köthetők -- napi 10 ezer új információt, 700 cégprofilt és kutatási beszámolókat ad közre.
A közlemény szerint az Erste-ügyfelek új értékpapírszámla nyitása nélkül, néhány perc alatt hozzáférhetnek a szolgáltatáshoz. Az elektronikus számla hamarosan elérhetővé válik az osztrák takarékpénztár partnerei és leányvállalatai, így a magyar bank ügyfelei számára is. Ennek pontos időpontja azonban egyelőre még kérdéses -- közölte a hazai társaság lapunkkal.
A számítások szerint az új rendszernél a tőzsdei díjak (a tranzakció mértékétől függően) mintegy 70 százalékkal alacsonyabbak lesznek, mint az ilyenkor megszokott off-line díjak, és 50 százalékkal alacsonyabbak, mint a legtöbb befektetési alapnál.