BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kelendő a Raiffeisen-kötvény

Sikeresen zárult a Raiffeisen Bank (RB) 50 milliárd forint keretösszegű kötvényprogramját indító első kibocsátás -- tudatta a pénzintézet lapunkkal. Az aukciós forgalomba hozatal során 7,0755 milliárd forint értékben 47 ajánlat érkezett. Ebből a kibocsátó 5,9555 milliárd forintnyi jegyzést fogadott el.
Az elfogadott jegyzések legalacsonyabb árfolyama 99,5 százalék, az átlagárfolyam 99,63 százalék volt. A kibocsátás iránt (az előzetes várakozásoknak megfelelően) elsősorban az intézményi befektetők mutattak érdeklődést, de néhány kisbefektető is vásárolt.
Az ötéves futamidejű, 3 hónapos Buborhoz kötött változó kamatozású kötvények induló kamata 12,15 százalék. A kötvényeket a megfelelő eljárás után bevezetik a tőzsdére is, ahol a forgalmazó Raiffeisen Értékpapír Rt. folyamatos kétoldali árjegyzéssel támogatja majd a papírok másodpiaci likviditását. Az RB a következő év első felében további kötvénysorozatok, sorozatrészek kibocsátását tervezi.

VG-összefoglaló-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.