A Nomura Értékpapír Rt.-t bízta meg tőzsdei megjelenésének előkészítésével a Videoton Holding Rt. a portfolio.hu információi szerint. Az internetes gazdasági magazin úgy tudja, hogy a Videoton heteken belül megjelenhet a tőzsdei kereskedésben.
A Nomuránál nem kívánták kommentálni ezeket az értesüléseket. A Budapesti Értéktőzsde illetékese pedig annyit mondott, hogy a BÉT egyelőre nem kapott megkeresést a Videoton részéről.
Információink szerint a Videoton és a Nomura ténylegesen üzleti kapcsolatban állnak egymással, ám a közeljövőben nyilvános forgalombahozatal nem várható. Bár a Nomura nemzetközi praxisában jócskán találni hasonló társaságokat, a jelenlegi piaci körülmények a szakértők szerint semmiképpen nem alkalmasak egy, a high-tech szektorba tartozó cég bevezetésére.
A Videoton vezetése egyébként már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy fontolgatják a tőzsdei megjelenést, sőt a társaság a potenciális kibocsátóknak szervezett BÉT-konferencián népes csapattal képviseltette magát. Amennyiben valóban elszánják magukat a részvények nyilvános forgalombahozatalára, az elektronikai cég a legnagyobb tíz kibocsátó közé tartozhatna a BÉT-en.