A közelmúltban új internetbanki szolgáltatással lépett piacra a HBW Express Takarékszövetkezet. A régi -- csak számlainformációkat kínáló -- rendszer ügyfelei szombatig jelentkezhetnek át erre a bank honlapján -- értesült lapunk.
Az "ebank" cím helyett "netbank" címen elérhető konstrukcióban két-két privát és vállalati szabványdíjas csomagot kínálnak. Az olcsóbbaknál világhálós számlainformációk lekérdezésére és átutalásra van mód. Az ügyfél ingyen juthat Visa Electron bankkártyához, és havonta egyszer díjmentesen vehet fel készpénzt. A magasabb tarifájú csomagoknál ez korlátlan telefonos internethasználati lehetőséggel és (a magánügyfeleknél) közüzemi díjfizetéssel egészül ki.
A személyesen elvégezhető elektronikus számlanyitás ingyenes. A HBW Express -- más netbankokhoz hasonlóan -- emellett magas látra szóló betéti kamatokat is kínál.
A takarékszövetkezet azt követően kezdte fejleszteni internetes banki üzletágát, hogy Budapest környéki fiókhálózatának felét a közelmúltban eladta az Erste Bank Hungary részére. Öt egységet (három budapestit, illetve a dunakeszit, solymárit) viszont megtartott a társaság.