A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Esik a dollár

Az elmúlt hét is az eseménytelenség jegyében telt el a hazai állampapírpiacon. A másodpiaci forgalom hamisítatlan nyári uborkaszezont jelez. A referenciahozamok szinte el sem mozdultak a hét eleji szintjükről. Pénteken a legnagyobb mértékű hozamelmozdulás 3 bázispont volt, ami az egész heti kereskedést jellemzi.
Újabb veszteséges hetet zárt a dollár az euró ellenében a nemzetközi devizapiacokon. A dollár esése mögött az amerikai ipari termelési index váratlan csökkenése áll, amely egy időre, úgy tűnik, jegeli a növekedési várakozásokat.
Az euró erősödésének trendjén még az sem tudott változtatni, hogy az Európai Központi Bank változatlanul hagyta irányadó kamatait, prolongálva ezáltal az európai gazdaságok cammogó tempóját. Egy eurót már 88,44 centre értékelt a piac péntek délután, míg egy dollárért 123,47 jent lehetett kapni, ami gyakorlatilag megfelel a hét eleji szintnek.
A budapesti bankközi devizapiacon a forint jegyzése viszonylag jelentős csökenéssel nyitotta a hetet, péntekre azonban az árfolyam lényegében visszakerült az egy héttel korábbi szintre, a sávcentrumtól 10 százalékkal elmaradva.

-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek