A frankfurti tőzsde felügyelete bejelentette, hogy vizsgálatot indított a Deutsche Bank ellen, miután a pénzintézet kétes körülmények között dobott piacra egy 44 millió darabos Deutsche Telekom-részvénypakettet. A bank elemzői ugyanis a tranzakció előtt egy nappal erősítették meg a távközlési cégre vonatkozó vételi ajánlásukat.
A részvénypakett értékesítésére vonatkozó megbízás kiadója egyelőre nem ismert, a Deutsche Bank csak brókerként járt el az ügyben. Az elemzés és a piaci tranzakció időzítése miatt azonban több alapkezelő jelezte, hogy bojkottot fontolgat a Deutsche Bank ellen.
A tőzsdei felügyelet véleménye szerint a blokkeladás jelentős mértékben hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Deutsche Telekom részvényei néhány nap leforgása alatt közel 20 százalékot zuhantak, s hároméves mélypontra kerültek. A Deutsche Bank egyelőre elzárkózott az ügy kommentálásától.
A Deutsche Telekom viszont közölte, hogy magyarázatot vár a pénzintézettől a történtekre, s esetleges jogi lépéseket is kilátásba helyezett. A távközlési cég és a bank korábban nagyon jó kapcsolatban állt, a Deutsche Bank összesen 32 milliárd euró értékű Telekom-részvény kibocsátásában működött közre, s szervezett kötvénykibocsátásokat is a Deutsche Telekom számára.