Az elmúlt napokban ismét a tőzsdei érdeklődés középpontjába került a Phylaxia Pharma papírja: a részvény jelentős forgalom mellett drágult, tegnap névérték felett is járt.
Tóth Péter vezérigazgató szerint nincs új információ a vállalat körül, a társaság nem tud arról, hogy valamely, a céggel kapcsolatba hozott vállalkozás a részvények felvásárlására adott volna megbízást. A viszonylag jelentős volumennel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a Bábolna Rt. 38 százalékos részvénycsomagját múlt évben megvásárló befektetők ez idáig nem jelentkeztek be a társaság részvénykönyvébe, s a felvásárlási törvény által előírt adatszolgáltatáskor sem akadt új, 5 százalék feletti tulajdonhányadát közlő tulajdonos.
Tóth Péter szerint a Phylaxia jövőjét legjobban befolyásoló ügyben, az ír Cross-Vet céggel tervezett együttműködés terén sem történt rendkívüli esemény: a két társaság vezetői az elkövetkező hetekben találkoznak először a szeptember végi rendkívüli közgyűlés után.
A közelmúltban zajlott tárgyalás abban a perben, amelyet a Phylaxia jogosulatlan névhasználatért, illetve szabadalmi elszámolásért indított a CEVA-Phylaxia Rt. ellen. A bíróság meghallgatta a feleket, majd újabb ügyiratok csatolását rendelte el. A következő fordulóra január végén kerül sor.
Még ebben a hónapban megkezdődik az a per is, amelyben a Phylaxia azt a vele eddig elszámolni nem hajlandó, hét Békés megyei patikát perelte be, amelyekben 74 százalékos üzletrészt birtokol. Tóth Péter tájékoztatása szerint a patikák vagyonkezelését végző békéscsabai vállalkozásukat az érintett gyógyszerészek közül már többen megkeresték azzal a szándékkal, hogy kivásárolják a Phylaxia üzletrészét. A vezérigazgató szerint a társaság korrekt elszámolás után nem zárkózik el attól, hogy eladja patikai érdekeltségeit.