A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Egymilliós bírság az ING N-N-nek

A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) egymillió forint összegű bírságot szabott ki az ING Nationale-Nederlanden (N-N) Biztosítóra. A korábban más biztosítóknál is kifogásolt vétségek - így a biztosítási ügyfélajánlat elfogadási határidejének önkényes meghosszabbítása - mellett az ellenőrző hatóság egyéb kisebb problémákat is talált a társaságnál.

Az ING N-N nem jelentette be a felügyeletnek, hogy más társaságokban saját, 1,25 milliárdos jegyzett tőkéjének 10 százalékát meghaladóan vásárolt tulajdonrészt. A biztosító 2001. június 30-i értékpapír-állományában a 125 millió forintot egyenként is meghaladó mértékben szerepeltek Egis-, Matáv-, Mol- és OTP-részvények. Az ING-csoport itthon 260 milliárdos vagyont kezel, s ennek befektetésekor véletlenül ejthették a hibát.
A biztosító emellett nem kérte ki az ügyfelek előzetes írásbeli hozzájárulását ahhoz, hogy adataikat külföldi viszontbiztosítóhoz, a Swiss Life & Health céghez továbbítsa. Ezzel megsértették a biztosítási titok védelméről szóló előírást.

A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) egymillió forint összegű bírságot szabott ki az ING Nationale-Nederlanden (N-N) Biztosítóra. A korábban más biztosítóknál is kifogásolt vétségek - így a biztosítási ügyfélajánlat elfogadási határidejének önkényes meghosszabbítása - mellett az ellenőrző hatóság egyéb kisebb problémákat is talált a társaságnál. Binder István-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek