A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

Erősödő búzajegyzések

Az év első tőzsdenapján két kivétellel valamennyi búzajegyzés felfelé mozdult el a Budapesti Árutőzsde határidős gabonapiacán. A takarmánykukorica két árfolyama szintén emelkedő tendenciát mutatott, a takarmánybúza négy határideje ugyancsak. A hétfői tőzsdenapon 27 kontraktus cserélt gazdát 70,67 millió forint értékben.

A takarmánykukorica májusig terjedő lejáratainak ára 50-200 forintig terjedően erősödött, az utóbbi terminre kötöttek üzleteket a brókerek öt kontraktus volumenben. A távolabbi határidők jegyzései változatlanok maradtak.

A búza piacán a decemberig terjedő árfolyamok a stabil augusztus és szeptember kivételével 280-450 forintig terjedő mértékben mozdultak el felfelé. Márciusra 15, májusra hat kontraktus volumenben kereskedtek, további egy kontraktus forgalom született a legtávolabbi nyitott decemberi határidőre.

A takarmánybúza májusi jegyzése 500 forintot emelkedett, az augusztustól decemberig terjedő határidők egységesen 200-200 forintot drágultak.

Az év első tőzsdenapján két kivétellel valamennyi búzajegyzés felfelé mozdult el a Budapesti Árutőzsde határidős gabonapiacán. A takarmánykukorica két árfolyama szintén emelkedő tendenciát mutatott, a takarmánybúza négy határideje ugyancsak. A hétfői tőzsdenapon 27 kontraktus cserélt gazdát 70,67 millió forint értékben. VG-Összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek